Fecal microbiota transplantation against necrotizing enterocolitis – University of Copenhagen

NEOMUNE Centre > News > SUNDPOL

04 December 2018

Fecal microbiota transplantation against necrotizing enterocolitis

Fecal microbiota transplantation

Donor feces from healthy newborn infants may protect preterm infants against necrotizing enterocolitis via modulation of the gut microbiota.

For tidligt fødte børn har ofte svære problemer med mave-tarm-kanalen og derfor stor risiko for at udvikle livstruende tarmbetændelse.

Hvert år fødes 5-10 procent af alle børn i verden for tidligt.  Et af de velkendte problemer med for tidligt fødte børn er mave-tarm-kanalens umodenhed, som blandt andet fører til overfølsomhed for bakterier. Nu giver det ny studie fra biomedicinske forskere på Københavns Universitet dog håb til de små børn.

”Vi kan beskytte tarmen hos de for tidligt fødte grise ved at overføre fæces fra raske donorgrise via endetarmsåbningen. Dyrenes sammensætning af tarmbakterier ændres markant, og der kommer 75 procent færre tilfælde af NEC.  Hvis resultaterne kan overføres til for tidligt fødte børn, kan denne behandling redde liv og måske nedsætte forbrug af antibiotika til disse patienter,” siger medforfatter til studiet Per Torp Sangild, professor på Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab.

Læs hele artiklen i Sundhedspolitisk Tidsskrift fra 3. december 2018.